Dagens storvinst på Sportfiskemässan kammades hem av sex år gamla Hanna Sjöli. Hon vann en hel skattkista fylld med fiskeutrustning. " /> En vinnarmässa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
En vinnarmässa

Dagens storvinst på Sportfiskemässan kammades hem av sex år gamla Hanna Sjöli. Hon vann en hel skattkista fylld med fiskeutrustning.

Första dagen på sportfiskemässan i Jönköping lockade mycket folk. Fiskejournalen bjöd på ett späckat schema på scenen med ”sanna fiskehistorier”, bildvisningar och föredrag. Ett utökat båttorg, jämfört med tidigare år, blev snabbt en populär plats att samlas på och utbyta erfarenheter om sportfiskebåtar och kringutrustning.
Många montrar erbjöd roliga tävlingar, men storvinsten för dagen tog ändå sexåriga Hanna. Med tindrande ögon tog hon emot sitt pris på scenen.
I morgon lördag lär det bli högtryck på mässan och om du planerar ett besök – glöm inte att titta förbi scenen.

Lördagens program på scenen:

11:00 Bosnien –Europas okända flugfiskeparadis (Ken Persson, SAMEO)

11:30 Restaurering pågår  (Christer Borg, Älvräddarna)

12:00 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & William Moberg Faulds)

12:30 Bildshow (Leif Milling)

13:00 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & Peter Sjödin)

13:30 Så hanterar du gäddan på bästa sätt (Team Perax)

14:00 Magiska ögonblick under en flugfiskesäsong (Johan Klingberg)

14:30 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & PO Johanesson)

15:00 Aution till förmån för Älvräddarna (Martin Falklind, William Moberg Faulds)

16:30 Känner fiskar smärta? (Debatt)

17:00 Jazz & Flyfishing (Musik)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta