En vinnarmässa

Dagens storvinst på Sportfiskemässan kammades hem av sex år gamla Hanna Sjöli. Hon vann en hel skattkista fylld med fiskeutrustning.

Första dagen på sportfiskemässan i Jönköping lockade mycket folk. Fiskejournalen bjöd på ett späckat schema på scenen med ”sanna fiskehistorier”, bildvisningar och föredrag. Ett utökat båttorg, jämfört med tidigare år, blev snabbt en populär plats att samlas på och utbyta erfarenheter om sportfiskebåtar och kringutrustning.
Många montrar erbjöd roliga tävlingar, men storvinsten för dagen tog ändå sexåriga Hanna. Med tindrande ögon tog hon emot sitt pris på scenen.
I morgon lördag lär det bli högtryck på mässan och om du planerar ett besök – glöm inte att titta förbi scenen.

Lördagens program på scenen:

11:00 Bosnien –Europas okända flugfiskeparadis (Ken Persson, SAMEO)

11:30 Restaurering pågår  (Christer Borg, Älvräddarna)

12:00 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & William Moberg Faulds)

12:30 Bildshow (Leif Milling)

13:00 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & Peter Sjödin)

13:30 Så hanterar du gäddan på bästa sätt (Team Perax)

14:00 Magiska ögonblick under en flugfiskesäsong (Johan Klingberg)

14:30 Sanna fiskehistorier (Martin Falklind & PO Johanesson)

15:00 Aution till förmån för Älvräddarna (Martin Falklind, William Moberg Faulds)

16:30 Känner fiskar smärta? (Debatt)

17:00 Jazz & Flyfishing (Musik)

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...