Fiskejournalen och Allt om Flugfiske bjuder tillsammans med Orvis in till läsarresa till River Test och The Itchen, två legendariska kalkströmmar i södra England. " /> Följ med Fiskejournalen till de engelska kalkströmmarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Flugfiske i ett bedårande landskap, bli serverad utomordentlig grillunch på strandbanken och ett anrikt fiske i historiska kalkströmmar – ett minne för livet!
Följ med Fiskejournalen till de engelska kalkströmmarna

Fiskejournalen och Allt om Flugfiske bjuder tillsammans med Orvis in till läsarresa till River Test och The Itchen, två legendariska kalkströmmar i södra England.
Förra årets läsarresa till England var så populär att vi gör en favorit i repris! Du får den unika möjligheten att fiska på klassiska sträckor vid Abbots Worthy och Kimbridge. I resan ingår också besök och shopping i Orvis omtalade butik i Stockbridge, med VIP-rabatt såklart.

Fisket i de engelska kristallklara kalkströmmarna är utmanande i bedårande vacker miljö.

Ni som följde TV-serien Downton Abbey – den spelades in i faggorna.Med på resan finns svenska representanter från Fiskejournalen och Allt om Flugfiske. Kolla in det späckade schemat här nedan:

SCHEMA
Onsdag 23 september
Vi möts upp på Heathrow flygplats (London) klockan 14.00 och blir upphämtade av Orvis-personal. Efter en dryg timmas bilfärd är vi framme vid Stockbridge där vi bor på White Hart, en lokal pub med bra mat. Efter incheckning promenerar vi till Orvis butik som ligger på byns huvudgata. Här handlar vi flugfiskeprylar till det väntande fisket, allt till ett förmånligt pris.

Torsdag 24 september

Vi blir upphämtade efter frukost då halva gänget blir transporterade till The Itchen där de fiskar. Andra halvan blir skjutsade till River Test och sträckan Timsbury. Här finns chans på riktigt stor fisk!

Fredag 25 september
Efter en stadig engelsk frukost (om man så vill) blir halva gruppen transporterade till River Test och sträckan Kimbridge. Här trampar vi runt på musiklegendaren Roger Waters mark när vi svingar flugspöet. Fisket avslutas med grillbuffé vid den mysiga klubbstugan. Andra halvan av gruppen fiskar vid Timsbury-sträckan.

Lördag 26 september
Sista fiskedagen och vid det här laget börjat rutinerna sätta sig. Rejäl frukost, transport till River Test, Kimbridge och The Itchen. Sedan lunch intill vattnet.

Söndag 27 september
Transport till flygplatsen för vidare hemresa. Avresa från hotellet klockan 07.00.

INFORMATION
Pris:
14 900 SEK per person (flyg tillkommer)
Antal platser:
10
När:
23-27 september 2015
Bokning och mer info:
Anders Holm, via mail anders.holm@aller.se.
Det är först till kvarn som gäller.

Detta ingår:
– Transfer (Heathrow Airport)
– Boende i rum med tillhörande faciliteter
– Frukost, lunch och middag.
– Tre dagars fiske i The Itchen och River Test.
– Transporter till, från och mellan fiskevatten.

Det här ingår inte:
– Flygresan till/från England och drycker.

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Em Chaipha med en av årets absolut största svenska gäddor. Foto: Privat
Trassel för polarna – då fick Em monstergäddan

Em Chaipha trodde inte att håven behövdes, eftersom det troligtvis var en liten fisk som slukat betet. Men oj så fel han hade. Både håven och kameran kom till användning eftersom det var en gädda på makalösa 17,8 kilo som satt i andra änden linan.

Drömfisken är landad!

Det är sannerligen storgäddornas vår i Sverige. Knappt har krutröken skingrats efter Esbjörn Möllerströms 18-kilosgädda innan nästa koloss rapporteras in.

Det var alltså Em Chaipha från Tidaholm som fick sitt livs fiskeminne när han var ute tillsammans med kamraterna Alexanders Lidholm och Joel Andersson.
– Vi åkte till ett ställe där vi har dragit många fina fiskar förut. Alexander och Joel fick trassel i rullen och satte sig ner för att försöka pilla upp knutarna. I samma ögonblick kastar jag ut och säger på skoj ”va gött om vi skulle få en plussare så att vi kan åka hem”.

Em tog några vevtag och gjorde ett långt stopp, och då small det till.
– Tanken slår mig inte att det är en megafisk, så jag säger till polarna att vågen inte behövs utan att jag kan handlanda den i stället. Men det fick jag ångra.

Det blev i stället en ordentlig kamp innan gäddan låg i håven, och vågen drogs alltså ned till imponerande 17,8 kilo. Måttbandet visade 124 centimeter, och fiskekamraterna insåg naturligtvis att de hade en av årets största svenska gäddor i båten.

 

Dragit 14-kilos tidigare
Em hade tidigare ett personligt rekord på 14 kilo, och frågan är vilka mål han har med sitt fiske efter en sådan här fångst?
– Det är väl att utvecklas som sportfiskare, och så har det alltid varit. Helt enkelt att köra vidare och hoppas på ännu fler stora damer, konstaterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta