Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Enighet om Östersjön

EU:s fiskeministrar valde enhälligt att gå på forskarnas linje både vad det gäller storleken på ökning av torskkvoten och minskning av kvoterna för sill och lax.
Mycket glädjande kan vi konstatera att EU:s fiskekvoter för Östersjön under 2011 stämmer överens med Internationella havsforskningsrådet (ICES) rekommendationer. Torsken är på frammarsch i Östersjön och med en ekologiskt baserad förvaltning kan beståndet vara gott inom några år. En gång förekom ett mycket omfattande sportfiske efter torsk i Östersjön. Nu tänds hoppet om att det åter ska bli verklighet.
Anders Nicander

 

Kanske kan torsken i Östersjön göra comeback som sportfisk. (Foto: Anders Nicander)

 

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta