Enorm gädda från Klarälven

Martin Jensen från Sportfiskeakademin flugfiskade upp en gädda på 131 centimeter vid Forshagaforsen i Klarälven.

Martin Jensen från Sportfiskeakademin flugfiskade upp en gädda på 131 centimeter vid Forshagaforsen i Klarälven.

I slutet av mars hårdsatsade Martin Jensen och Carl-Martin Vennefjord på gädda vid Forshagaforsen i Klarälven. Snö och minusgrader hindrade inte grabbarna – och inte heller en gammelgädda på fantastiska 131 centimeter, som slukade Jensens driftande fluga.
De båda gäddfiskarna studerar på Sportfiskeakademin i Forshaga och har satsat målmedvetet på stor gädda i Klarälven. Ett vattendrag med gäddpotential enligt de båda.
– Det simmar mycket stor fisk i Klarälven och letar man länge nog så kanske man har turen med sig som vi hade denne dag, säger Martin.
Innan fullträffen med 131-centimetaren hade de tappat sju ordentliga gäddor och haft kontakt med ännu fler. Carl-Martin hade dessutom fånget en madame på 113 centimeter. En fångst de båda var nöjda med.
– Vi gick i land efter en stund för att ta det lite lugnt, och jag bestämde mig för att prova lite. Ett kast senare och två hemtagningar satt den där, fortsätter fångstmannen.
Den enorma gäddan högg på en skitmört (Bauerstyle) driftande i strömmen.
Vill du följa deras framfart, följ dom på Instagram. Sök efter Drytrout (Martin) och Callemarre (Carl-Martin).
Fiskejournalen tackar för rapporten och gratulerar till fångsten.
Här nedan kan du se en video från fångsttillfället.

Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...