Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm gädda från Norge

– Jag kunde inte i mina vildaste drömmar föreställa mig en så stor gädda i linändan, säger Martin G Karlsen.

Dagen började med en gädda på knappt sju kilo, fortsatte med en tappad på uppskattningsvis åtta. Sedan högg en enorm gädda på fantastiska 17,7 kilo och 127 centimeter. ”En surrealistisk upplevelse”, som fångstmannen Martin G Karlsen beskriver det.
Martin G Karlsen från Drammen i Norge trodde inte sina ögon då gäddan visade sig.
– När jag äntligen såg den för första gången i det klara flodvattnet blev lättare chock och jag kunde med säkerhet säga att detta var över de magiska 10 kg.
När Martin insett att han hade sitt livs gädda på kroken blev han väldigt nervös och försiktig. Han pressade fisken mycket försiktigt mot båten och kunde till slut trä håven runt den enormt stora gäddan.

– Det är svårt att beskriva hur det kändes. Min största dröm var att få en stor gädda i Drammensälven och nu är den förverkligad, säger Martin i sin anmälan till 100-klubben.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta