Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm gädda från Norge

– Jag kunde inte i mina vildaste drömmar föreställa mig en så stor gädda i linändan, säger Martin G Karlsen.

Dagen började med en gädda på knappt sju kilo, fortsatte med en tappad på uppskattningsvis åtta. Sedan högg en enorm gädda på fantastiska 17,7 kilo och 127 centimeter. ”En surrealistisk upplevelse”, som fångstmannen Martin G Karlsen beskriver det.
Martin G Karlsen från Drammen i Norge trodde inte sina ögon då gäddan visade sig.
– När jag äntligen såg den för första gången i det klara flodvattnet blev lättare chock och jag kunde med säkerhet säga att detta var över de magiska 10 kg.
När Martin insett att han hade sitt livs gädda på kroken blev han väldigt nervös och försiktig. Han pressade fisken mycket försiktigt mot båten och kunde till slut trä håven runt den enormt stora gäddan.

– Det är svårt att beskriva hur det kändes. Min största dröm var att få en stor gädda i Drammensälven och nu är den förverkligad, säger Martin i sin anmälan till 100-klubben.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta