En välförtjänt gädda, Mattias Furuskog har gjort massor av flugkast under de senaste åren. En välförtjänt gädda, Mattias Furuskog har gjort massor av flugkast under de senaste åren.[/caption] " /> Enorm gädda på fluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm gädda på fluga
En välförtjänt gädda, Mattias Furuskog har gjort massor av flugkast under de senaste åren.

En välförtjänt gädda, Mattias Furuskog har gjort massor av flugkast under de senaste åren.

Mattias Furuskog från Tallåsen hade suktat många år efter en flugfångad gädda på över tio kilo. Nu har han blivit belönad, rikligt belönad. En gädda på 15,4 kilo och 128 centimeter högg på hans egenbundna flashfluga.
Det var när kompisgänget hade samlats för gemensamt fiske i söndags, som Mattias lyckades fånga sin drömfisk.
– Ett fiskeminne för livet och en riktig ”minneskaramell” att suga är vinterns mörker kommer.
Han berättar att han ska smälta upplevelsen i några dagar och njuta av prestationen.
– Sedan får vi se om flugfiskekarriären fortsätter eller om jag provar på golf som en ny hobby, säger Mattias med glimten i ögat.
Något som vi på Fiskejournalens redaktion inte tror på. För det är väl inte sannolikt att man slutar efter en ”sportfiske-hole in one”?
Självklart anmäler Mattias sin gädda till 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta