" /> Enorm lubb från Finnmark | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Henrik med sin mäktiga lubb på 16,5 kilo. Foto: Andrin Jacobsen
Enorm lubb från Finnmark

Henrik Knudsen Vågenes fick i somras en av de största lubbar som någonsin spöfångats, när han tillsammans med vänner fiskade utanför Hasvik på Sørøya. Fisken vägde 16,5 kilo och nosade därmed på världsrekordet. Upplevelsen för den 21-åriga storfiskaren blev inte mindre av att han samtidigt drog upp en 15-kilos långa!

Den mäktiga doublén togs mitt på dagen och när lubben visade sitt rygg- och bukparti väcktes stor uppståndelse ombord. Omkretsen var otroliga 70 centimeter, och när vågen tickade upp till 16,5 kilo var lyckan total.

Foto: Andrin Jacobsen

Fisken saknade bara 0,8 kilo från att tangera Bjørn Florø-Larsens världsrekord från Trondheimsfjorden.

Läs mer om fångsten Hooked.no här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta