[/caption] " /> Enorm piggvar till Kolbeck | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Enorm piggvar till Kolbeck

Tur, timing och talang – och en avundsvärd uthållighet - har gjort Nicklas Kolbeck till en av landets i särklass skickligaste sportfiskare. Piggvaren på bilden väger 6,4 kilo och förmodligen den största piggvar som fångats vid riktat fiske i svenska vatten. (Foto: Anders Nicander)

Piggvarfisket i landets kanske mest intressanta marina område, 8-fjordarområdet kring Tjörn och Orust, är just nu helt glimrande. Förra veckan fångade Anders Christensson en piggvar på 5,3 kilo som vi berättat om tidigare. I dag på morgonen fångade mästerfiskare Nicklas Kolbeck en piggvar på hela 6,4 kilo.
Fisket efter stor piggvar på grunt vattnet i vattnen innanför Orust är utan tvekan det mest spektakulära fiske man kan uppleva i en svensk skärgård. Fiskarna är många, de är stora och miljön är världsunik. Att fisket är så bra just här beror på att endast fiske med krok och burar är tillåtet. Torsk, kolja och bleka är helt fredade och inom ett par områden råder totalt fiskeförbud.

Redan långt innan projektet utvärderats kan vi konstatera att 8-fjordars idéer kan ge oss fisken tillbaka. Så vad väntar nio på Björn Risinger, Generaldirektör på Havs- och Vattenmyndigheten. När får vi fler ”8-fjordar”?
Nicklas Kolbecks enorma piggvar togs på insidan av Orust på mycket grunt vatten. Fisken fångades med ”sight-fishing” med en vattenkikare. Betet var en långsmal jigg.
Läs tidigare notiser om piggvar.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta