sillkung hittad i kalifornien En dykinstruktör som var ute och fritidssnorklade gjorde sitt livs upptäckt när hon plötsligt stirrade på en gigantisk sillkung.[/caption] " /> Enorm sillkung | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm sillkung
sillkung hittad i kalifornien

En dykinstruktör som var ute och fritidssnorklade gjorde sitt livs upptäckt när hon plötsligt stirrade på en gigantisk sillkung.

En 5,5 meter lång sillkung har hittats flytande i vattnen utanför Santa Catalina Island i Kalifornien, USA. Det var i söndags som Jasmine Santana fick syn på det smått legendariska havsdjuret när hon snorklade på nio meters djuo utanför Catalina Islands kust.
Den silverglänsande sillkungen var död men näst intill intakt. Storleken gjorde att Jasmine var tvungen att få hjälp för att få upp den på land.
– Det krävdes mellan 15 och 20 personer att dra upp den ur vattnet, berättar kollegan Jeff Chase för tidningen Los Angeles Times.
Enligt experter verkar fisken ha dött av naturliga orsaker. Nu undersöks om något museum vill ha den enorma fisken,
2010 gjordes ett fynd av en död sillkung i Sverige, vid Bovallstrand. Det exemplaret mätte ”endast” 3,65 meter. Då de kan bli hela elva meter räknas arten som världens längsta benfisk.
Läs tidigare notis om sillkung.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta