Ensam med jättegäddan

Tyvärr var Simon Luchmun ensam i båten när han fick jättegäddan, så det blev en rätt tråkig bild som bifogades till 100-klubbsanmälan.
Simon, som bor i Göteborg, berättar att han var ute på Mjörn en sen julikväll för att trolla gös. En nors i en VK-skalle drog ett jättehugg – men Simon upptäckte ganska snabbt att det inte var en gös…
”När jag får in fisken fem meter svarar den med en rusning på tio meter… Så där håller vi på att dra fram och tillbaka i säkert 15 minuter”.
Till slut tröttnar gäddan och kommer in mot båten – men då kommer nästa problem. Håven är kvar därhemma…
”Jag går fram till fören av båten och mina ben skakar så hela båten vibrerar. Här får jag till slut ett bra gälgrepp och kan lyfta in gäddan”, skriver Simon.
Något måttband fanns inte heller med, men gäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade märken för huvud och stjärtfena. Avståndet mellan märkena mättes senare till smått otroliga 127 centimeter.
Men synd att Simon inte hade en kompis med sig så att vi kunde fått ett fin poseringsbild.
Svenne Andersson

Jättegäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade in märken för huvud och stjärt.

Jättegäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade in märken för huvud och stjärt.

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...