Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ensam med jättegäddan

Tyvärr var Simon Luchmun ensam i båten när han fick jättegäddan, så det blev en rätt tråkig bild som bifogades till 100-klubbsanmälan.
Simon, som bor i Göteborg, berättar att han var ute på Mjörn en sen julikväll för att trolla gös. En nors i en VK-skalle drog ett jättehugg – men Simon upptäckte ganska snabbt att det inte var en gös…
”När jag får in fisken fem meter svarar den med en rusning på tio meter… Så där håller vi på att dra fram och tillbaka i säkert 15 minuter”.
Till slut tröttnar gäddan och kommer in mot båten – men då kommer nästa problem. Håven är kvar därhemma…
”Jag går fram till fören av båten och mina ben skakar så hela båten vibrerar. Här får jag till slut ett bra gälgrepp och kan lyfta in gäddan”, skriver Simon.

Något måttband fanns inte heller med, men gäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade märken för huvud och stjärtfena. Avståndet mellan märkena mättes senare till smått otroliga 127 centimeter.
Men synd att Simon inte hade en kompis med sig så att vi kunde fått ett fin poseringsbild.
Svenne Andersson

Jättegäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade in märken för huvud och stjärt.

Jättegäddan låg snällt på toften, medan Simon ristade in märken för huvud och stjärt.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta