Gäddfiske[/caption] " /> Epperlein klättrar i Meterligan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Epperlein klättrar i Meterligan
Gäddfiske

Senaste veckan har Mattias Epperlein anmält tre gäddor, detta exemplar mätte 108 centimeter och fångades på spinnfiske.

Alla som anmäler en gädda till 100-klubben och får den godkänd, deltar automatiskt i tävlingen Meterligan. Redan nu kan man ana ett det kommer att bli en hård fajt om segern i 2013-års upplaga.
Förra årets tvåa Mattias Epperlein från Karlstad börjar röra sig mot toppen av Meterligan. Detta trots att han inte uttalat något hårdsatsning på segern i år.
– Jag ska anmäla de gäddor jag får, så får vi se hur långt det räcker.
Tidigare vinnare har vittnat om hur tufft det varit att segra i Meterligan, men med tanke på Mattias skicklighet och stora antal fiskedagar per år, så är osvuret bäst.
Kolla in ställningen i Meterligan.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta