En av Mattias 100-klubbare, fångad på jigg. Gäddan mätte 110 centimeter. En av Mattias 100-klubbare, fångad på jigg. Gäddan mätte 110 centimeter.[/caption] " /> Epperlein leder Meterligan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Epperlein leder Meterligan
En av Mattias 100-klubbare, fångad på jigg. Gäddan mätte 110 centimeter.

En av Mattias 100-klubbare, fångad på jigg. Gäddan mätte 110 centimeter.

Mattias Epperlein från Karlstad har kopplat ett tidigt grepp i 100-klubbens tävling Meterligan. Hittills har han anmält 16,27 meter gädda fördelat på 15 fiskar.
På andra plats ligger Edvin Johansson från Aneby. Han har hittills fångat och återutsatt drygt tio meter gädda totalt.
Vill du ta upp kampen med Mattias och Edvin? Eller vill du enbart göra entré i 100-klubben? Reglerna är enkla.
Så här gör du:
– Fånga en gädda över 100 cm.
– Mät längden.
– Ta en bild.
– Släpp tillbaka gäddan levande!
– Fyll i anmälan här på sajten och bifoga bilden.

Anmälan ska ske senast 14 dagar efter fångsten.
Läs mer om 100-klubben här.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta