Mattias Epperlein kan det här med meterligan och har vunnit förut. Kommer någon kunna stoppa honom i år?
Mattias Epperlein kan det här med meterligan och har vunnit förut. Kommer någon kunna stoppa honom i år?[/caption]Nu har vi en ny ledare i Meterligan. Den dedikerade gäddjägaren Mattias Epperlein från Karlstad är på gång. " /> Epperlein på gång igen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Epperlein på gång igen

Mattias Epperlein kan det här med meterligan och har vunnit förut. Kommer någon kunna stoppa honom i år?


Mattias Epperlein kan det här med meterligan och har vunnit förut. Kommer någon kunna stoppa honom i år?

Nu har vi en ny ledare i Meterligan. Den dedikerade gäddjägaren Mattias Epperlein från Karlstad är på gång.
Han har legat och lurat lite i vassen under årets inledning, men nu small det til ordentligt. Med sina sex gäddor över metern, hittills, har han samlat ihop 647 centimeter.
Den största som böjt Mattias spön under året är en 120 centimeter lång madame som svalde en presenterad nors den 8 mars.
När du anmäler din gädda till 100-klubben är du automatiskt med i Meterligan. Gör som Mattias: anmäl dina gäddor till 100-klubben. Kravet är att de är över 100 centimeter, och att du anmäler fångsten senast två veckor efter fångsttillfället.

Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta