Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Robert Westin
Eric Meronen med 1927 gram abborre. Foto Privat.
Eric Meronen drog stor abborre

Kalmarsund är känt för att stundtals leverera otroliga abborrefångster. Detta fick Eric Meronen erfara under ett pass midsommardagen.

Lördagen den 20 juni, midsommardagen, var många svenskar hemma för att fira den annalkande semestern. Inte Eric Meronen. Den göteborgsfödda Kalmarbon begav sig till Kalmarsund för att jaga dom storvuxna abborrarna som befinner sig där.

Eric burkar blanda sitt landfiske med olika betestyper, men denna dag så valde han att knyta på en jigg. Ungefär när vid 18:00 så kände Eric en rejäl böj i spöt. Han upptäckte snabbt att en stor abborre har sugit i sig jiggen.

Efter en spännande kamp kunde Eric landa en riktigt stor abborre som drog vågen till fina 1927 gram.

– Jag vart helt skakig, kunde knapp sätta sig ner efter att abborren var landad, säger Eric till Fiskejournalen.

Erics tidigare rekord lydde 970 gram. Detta innebär att han putsade sitt personbästa med nästan 1 kilogram.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta