Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Erik har en stolt pappa

9-årige Erik Wolter är naturligtvis jättestolt över sin fina havsöring – men frågan är väl om inte pappa Johan är ännu stoltare. Tänk att sonen nu har havsöringsrekordet i familjen!
Pappa Johan berättar att Erik varit flitig med spöt under de tre senaste åren, men ändå inte kommit närmare än några tappade havsöringar. En dag i slut av april skulle det bli ändring på den saken. Erik och Johan tog båten för lite havsöringsfiske i  Stockholms skärgård och ganska snart kunde Erik kroka och landa sin första havsöring, en fin fisk på 2,8 kilo.
Men det skulle bli bättre. Först tappade Erik en riktigt fin öring på kanske tre kilo och någon timma senare fick han drömhugget på ett silver-Toby. Efter en spännande drillning och en alldeles för liten håv lyckades det i alla fall herrarna att få öringen i båten och där utbröt stora kramkalaset. Havsöringen vägdes till 5,1 kilo och mättes till 79 centimeter. Därmed är Erik den som nu har bästa pb:et i familjen, berättar Johan i anmälan till Recordfisken.
Svenne Andersson

Erik Wolter visar upp den fina havsöringen som han fick i Stockholms skärgård.

Relaterad nyhet från din region
22 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta