Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Erlandsson besökte Jockfall

Den 12 juni kom landsbygdsminister Eskil Erlandsson till Jockfall vid Kalixälven. Det var Överkalix kommuns engagerade kommunalråd Birgitta Persson, som i samarbete med länsstyrelsen i Norrbotten bjudit in Landsbygdsministern tillsammans med pressekreterare Madeleine van der Veer och Kansliråd Anders Hermansson.
– Vi från förvaltningsorganisationerna i älvarna och entreprenörer, som är beroende av laxen, fick chansen att ge vår syn på förvaltningen av Östersjöns laxbestånd, säger Thomas Johansson från Östersjölaxälvar i samråd.
Enligt Johansson var ministern var intresserad och ställde många frågor. Han ska även ha blivit imponerad över engagemanget för en ny laxförvaltning. Ett arbete som sprider sig allt mer längs kusten med att arrendera fiskevatten och ersätta yrkesfiskare för att begränsa sitt fiske.
– En riktigt bra dag som avslutades nere vid Jockfall där Landsbygdsministern fick prova fiska.

Ronny Landin instruerade ministern i flugfiskets ädla konst. (Foto: Thomas Johansson)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta