[/caption] " /> Eskil gör en Muhammed Ali | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Eskil gör en Muhammed Ali

Erlandsson undviker Fiskejournalens frågor avslappnat och noncharlant, något som får Supermiljöbloggen at tänka på Muhammed Ali i boxningsringen. (Foto: Marylandstater/Creative common 2.5)

Nu har Supermiljöbloggen uppmärksammat hur Eskil Erlandsson duckar för våra frågor kring laxförvaltningen.
Så här skriver Jonas Forsberg på Supermiljöbloggen: “Det är svårt att beskriva hur avslappnat och nonchalant Erlandsson undvek frågorna, kanske skulle man kunna beskriva det som att han var som Muhammad Ali, om Ali skulle bara sväva och aldrig sticka. Det är bäst att ni läser Fiskejournalens brev och sedan Erlandssons svar och bildar er en egen uppfattning, kommentera gärna i kommentarsfältet och berätta om ni hittar ett tillfredsställande svar till någon av frågorna. Nu har iallafall de tålmodiga människorna på Fiskejournalen gett Erlandsson en tredje chans att inleda en dialog; den här gången börjar dom med en enkel fråga om varför han röstade för dubblade fångstkvoter för lax i Östersjön. I och för sig har Erlandsson redan förklarat varför han röstade för en dubblad kvot, han har bara inte förklarat hur han kan veta bättre än den vetenskapliga organisation som brukar ge råd om EU´s fiskekvoter och rekommenderade en sänkning av kvoten för lax i östersjön.”
Supermiljöbloggen hittar du här.
Läs mer om Eskil och hans “laxförvaltning” här.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta