Eskil gör en Muhammed Ali

Erlandsson undviker Fiskejournalens frågor avslappnat och noncharlant, något som får Supermiljöbloggen at tänka på Muhammed Ali i boxningsringen. (Foto: Marylandstater/Creative common 2.5)

Nu har Supermiljöbloggen uppmärksammat hur Eskil Erlandsson duckar för våra frågor kring laxförvaltningen.
Så här skriver Jonas Forsberg på Supermiljöbloggen: “Det är svårt att beskriva hur avslappnat och nonchalant Erlandsson undvek frågorna, kanske skulle man kunna beskriva det som att han var som Muhammad Ali, om Ali skulle bara sväva och aldrig sticka. Det är bäst att ni läser Fiskejournalens brev och sedan Erlandssons svar och bildar er en egen uppfattning, kommentera gärna i kommentarsfältet och berätta om ni hittar ett tillfredsställande svar till någon av frågorna. Nu har iallafall de tålmodiga människorna på Fiskejournalen gett Erlandsson en tredje chans att inleda en dialog; den här gången börjar dom med en enkel fråga om varför han röstade för dubblade fångstkvoter för lax i Östersjön. I och för sig har Erlandsson redan förklarat varför han röstade för en dubblad kvot, han har bara inte förklarat hur han kan veta bättre än den vetenskapliga organisation som brukar ge råd om EU´s fiskekvoter och rekommenderade en sänkning av kvoten för lax i östersjön.”
Supermiljöbloggen hittar du här.
Läs mer om Eskil och hans “laxförvaltning” här.

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...