[/caption] " /> Eskil och Jämtkraft på svarta listan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Eskil och Jämtkraft på svarta listan

Miljöaktuellt publicerar årligen ”svarta listan” med personer som sitter på makt men gör liten – eller rent av negativ miljönytta. (Faksimil: miljoaktuellt.se)

Både Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och Jämtkrafts vd Anders Ericsson har placerats på den mindre hedervärda ”svarta listan” av MIljöaktuellt. På svarta listan hamnar personer som sitter på makt men gör liten eller rent av negativ miljönytta.
Varje år uppdaterar Miljöaktuellt den svarta listan. Här hamnar alltså personer med makt över miljöfrågor inom politik, näringsliv, myndigheter, kommuner, kultur och media – personer som inte använt sin makt alls för att förbättra miljön, eller till och med använt sin den för att försämra miljön.

Så här lyder motiveringarna för två av personerna på årets lista:
Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister (C). Hans devis att ”bruka utan att förbruka” blir alltmer tragikomisk när skogar och hav töms på sitt innehåll.

Anders Ericsson, Vd på Jämtkraft och Svensk energi. Kommunägda Jämtkraft skulle fördubbla effekten i vattenkraftverket i Billstaån, men vägrade att kosta på en fisktrappa. ”Biologisk mångfald är inte vårt affärsmål”, sade Anders Ericsson till Östersundsposten. Senare försökte bolaget bättra på ryktet genom att smygupprusta det kritiserade kraftverket i Långforsen och kalla det miljöanpassning. Språkverkstan på Jämtkraft jobbar hårt.

Se hela listan här.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta