[/caption] " /> Eskil och Jämtkraft på svarta listan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Eskil och Jämtkraft på svarta listan

Miljöaktuellt publicerar årligen ”svarta listan” med personer som sitter på makt men gör liten – eller rent av negativ miljönytta. (Faksimil: miljoaktuellt.se)

Både Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och Jämtkrafts vd Anders Ericsson har placerats på den mindre hedervärda ”svarta listan” av MIljöaktuellt. På svarta listan hamnar personer som sitter på makt men gör liten eller rent av negativ miljönytta.
Varje år uppdaterar Miljöaktuellt den svarta listan. Här hamnar alltså personer med makt över miljöfrågor inom politik, näringsliv, myndigheter, kommuner, kultur och media – personer som inte använt sin makt alls för att förbättra miljön, eller till och med använt sin den för att försämra miljön.

Så här lyder motiveringarna för två av personerna på årets lista:
Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister (C). Hans devis att ”bruka utan att förbruka” blir alltmer tragikomisk när skogar och hav töms på sitt innehåll.

Anders Ericsson, Vd på Jämtkraft och Svensk energi. Kommunägda Jämtkraft skulle fördubbla effekten i vattenkraftverket i Billstaån, men vägrade att kosta på en fisktrappa. ”Biologisk mångfald är inte vårt affärsmål”, sade Anders Ericsson till Östersundsposten. Senare försökte bolaget bättra på ryktet genom att smygupprusta det kritiserade kraftverket i Långforsen och kalla det miljöanpassning. Språkverkstan på Jämtkraft jobbar hårt.

Se hela listan här.

Relaterad nyhet från din region
43 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta