Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

Båtmotorer

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Polisens tips – så skyddar du din båt

Maj månad har inletts och nu råder högsäsong för båttjuvar. Fjolårets majmånad var den mest stöldintensiva när det kommer till båtar och motorer – och här kommer polisen Rino Carlssons tips till hur du kan minska risken att drabbas.

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Jättebeslag av stulna båtmotorer

Polisen gjorde nyligen en lyckad insats mot en misstänkt lastbil som lämnat landet. Lasten innehöll 38 stulna båtmotorer varav 35 kom från Stockholmsområdet. – Det rör sig om rena maffiametoder, säger Rino Carlsson, regional brottsförebyggare på sjöpolisen.

Båtmotortjuv gripen av polis i Blekinge

Båtmotortjuvar är ett gissel för många många fiskare. I helgen greps en man i Karlshamn, misstänkt för stöld av flera motorer. Det var i lördags som två lastbilar krockade i Stillerydshamnen i Karlshamn. Polisen kom till platsen och grep den 48-årige man som hade orsakat olyckan eftersom han var kraftigt berusad. Och när de letade

Båtmotortjuvar fast i Nyköping

Tjuvar som härjar i marinor och småbåtshamnar är en pest för många båtägare. Nu har åtminstone några av dem åkt fast, sedan polisen i Nyköping stoppat en skåpbil med tolv stulna båtmotorer. Stölder av motorer och andra tillbehör från båtar i småbåtshamnar har under många år plågat båtägare och försäkringsbolag. Det handlar ofta om organiserad

Annonser

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar