Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

fiskguide

Film om den stressade Östersjötorsken

Torsken i Östersjön har det inte lätt och behöver all hjälp den kan få. WWF har släppt en kortfilm som förklarar torskens utsatta situation och viktiga roll i ekosystemet. Vill du själv bidra till att vända trenden i Östersjön? Skippa i så fall torsken på tallriken!

Rött ljus för Östersjötorsken

I Världsnaturfondens nysläppta fiskguide får all torsk från Östersjön rött ljus. Även konsumtion av lax, gädda och piggvar från Östersjön får tummen ner.

WWF:s Fiskguide som app

WWFs konsumentguide för mer miljövänliga köp av fisk och skaldjur finns nu även som app. Med Fiskguiden i din telefon kan du ha WWF:s senast uppdaterade råd nära till hands. Sök på artens svenska eller vetenskapliga namn, alternativt sortera efter färgerna grönt, gult och rött. Rött betyder Låt bli, gult betyder Var försiktig, grönt betyder Ät gärna. Fiskguiden

Blanda inte ihop rött ljus och rödlistad

En rödlistad fiskart är inte samma sak som en fisk som fått rött ljus av WWF. Detta förtydligar SLU efter att många medier visar okunskap och blandar ihop begreppen. I medierna diskuteras i dagarna bland annat att nordhavsräkan Pandalus borealis fått rött ljus i WWF:s fiskguide. Olyckligtvis sker i medierna en sammanblandning med ordet ”rödlistad”.

Rött ljus för västkusträka och stenbitsrom

Läget för nordhavsräkan har försämrats och den får rött ljus i WWFs nya konsumentguide för fisk och skaldjur. Även stenbitsrom och tonggol-tonfisk blir röda. Bläckfisk är en ny art i årets fiskguide som får gult ljus medan pilgrimsmusslan blir grön om den är handplockad. Det skriver WWF i ett pressmeddelande i dag. – Vårt mål

Annonser

TYCK TILL!

Vilken typ av artikel vill du helst läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar