Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

Fläckig havskatt

Annons

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Markoolio får monsterfisk

Marko ”Markoolio” Lehtosalo är på Grönland och fick nyligen ett napp han sent lär glömma. Efter en stenhård fajt dök en havskatt upp och glädjen ombord visste inga gränser!

Odling av havskatt och hummer

Odling av svensk hummer och havskatt – fungerar det? På Institutionen för biologi och miljövetenskap i Göteborg har man börjat försöken. För att täcka efterfrågan på fisk och låta haven få en chans att återhämta sig är odling av fisk på land, i recirkulerande system, ett måste. Det experimenteras på olika håll i Sverige ochummeryngel.jpgh i världen.

Det var ingen torsk

Egentligen var Roger Lindberg ute efter torsk – men man kan väl inte precis påstå att han blev ledsen när han upptäckte att det var en fläckig havskatt som satt på kroken. Roger, som bor i Hofors, var uppe vid Söröya för lite havsfiske men fisket var faktiskt inget vidare. Efter en seg dag fick

Ingen vanlig kisse

Det är ingen vanlig havskatt som Fabian Zäll visar upp på den här bilden. Leoparmönstret avslöjar att det rör sig om arten Anarrhichas minor, eller fläckig havskatt. Fabian, som är en mycket erfaren havsfiskare, berättar att han förra veckan fiskade från Nordic Sea Anglings camp på Tromsö. Vid fiske strax utanför Kvalsund, inriktat mot vanlig

Annonser

TYCK TILL!

Isfiskar du eller ligger ditt fiske på is?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar