Just nu:
Annons
Snart skarv istället för sill på svenska tallrikar?

Snart skarv istället för sill på svenska tallrikar?

Håller du så smått på att planera midsommarmaten? Då kanske det är läge att göra en djärv rockad, åtminstone i framtiden: Byt ut sillen mot skarv!Det kommer ständiga rapporter om att bestånden av sill och strömming utanför svenska kusten håller på att kollapsa. Något...
Forskare letar läskig mat från havet

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens...
I helgen äter vi 1000 ton sill!

I helgen äter vi 1000 ton sill!

Är du en av dem som gärna vill se sill på påskbordet? Då är du inte ensam. Under påskhelgen förväntas vi äta 1000 ton sill!Inför påskhelgen har sillproduktionen vid Orkla Foods Sveriges anläggning i Kungshamn gått för högtryck. Efterfrågan har varit enorm och hyllorna...
Mera TV med Svartzonker

Mera TV med Svartzonker

TV-karriären för Sveriges mest folkkäre sportfiskeprofil Claes ”Svartzonker” Claesson fortsätter. Fast nu byter han spöet mot en kniven och ställer sig framför kameran i nya säsongen av succéserien Kniven mot strupen.– Mat är religion för mig, mat är så...

Jäst öring juldelikatess i Norge

Fånga ett antal öringar på runt kilot någon gång i september. Rensa dem och placera dem tätt i en tunna. Salta och lägg fiskarna under press. Lagom till julbordet är din delikatess ”rakörret” färdigjäst.Låter det som en märklig maträtt? Ja, kanske är det bara i Norge...