Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

Plast i havet

Skräpflotte tar sikte på Almedalen

TrashTiki – en flotte gjord av marint skräp – seglar nu i Östersjön. Målet är att ankomma Almedalen på Gotland och där väcka politikernas intresse för nedskräpningen av våra hav.

Plastskräp blir jollar

I ett nystartat projekt ska plast samlas in från havet och bli till nya optimistjollar. Dessa ska därefter ge sig ut på turné för att sprida kunskap om marin plast – och visa att skräpet faktiskt kan bli en resurs.

Ungdomar plockar tonvis med skräp

Västkusten har varit full av havsöringsfiskare sedan premiären den 1 april. Den här helgen får de sällskap av runt 1500 ungdomar som tillsammans ska plocka upp 20 ton skräp.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Världshavsdagen firar vi med en ”skräplista”

I dag är det Världshavsdagen och det uppmärksammar vi med en lista över hur ”snabbt” vårt skräp bryts ner i naturen. Tar det längre tid för ett tuggummi än för en fiskelina? Här kommer svaret!

Spöknät blir regnkläder

Tretorn lanserar nu en regnjacka av återvunna spöknät. Produkten är ett samarbete med Naturkompaniet och har fått namnet Rain Jacket From The Sea.

Annonser

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar