Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

rekord

Annons

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Megagädda filmad under ytan

Undervattensfilmaren Mark Barrow dök nyligen ner i Wykeham lakes utanför engelska North Yorkshire. Målet var att filma någon av sjöns enorma gäddor och plötsligt dyker det upp en väldig fisk på omkring 14 kilo som gladeligen poserar. Hela fem minuter stannade hon framför linsen och resultatet blev en fantastisk film!

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

Nytt danskt gäddrekord

Vägen fram till ett nytt danskt gäddrekord har varit krokig, men i går godkändes Per Krarups enorma gädda från i höstas. Därmed lyder det nya danska rekordet på 22,16 kilo!

Danska ”rekordgäddan” har inte godkänts

Minns ni gäddan från i höstas som enligt uppgift ska ha vägt på 22,14 kilo och anmäldes som nytt danskt rekord? Fisken har inte kunnat godkännas, i huvudsak eftersom det enda vittnet, förutom fångstmannen själv, inte har gått att nå.

Sveriges mesta gäddfiskare?

Hur många gäddor får du på en säsong? Många har nog svårt att svara exakt. Eller ens komma i närheten av den sanna siffran. Morgan Bohman däremot har ständig koll på sin fångststatistik. Han ska nämligen bli Sveriges första sportfiskare att fånga 50 000 gäddor!

Senaste nytt om den danska supergäddan

I går skrev vi om att det fångats en enorm gädda i Danmark, som enligt fångstmannen Per Krarup ska ha varit 127 centimeter lång, haft en omkrets på 81 centimeter och vägt hela 22,14 kilo. I dag uttalar sig Fisk og Fri om den sensationella fångsten, och de ser ingen anledning till att ifrågasätta varken

Annonser

TYCK TILL!

Hur många fiskepass i öppet vatten har du hunnit med i år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar