Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

Sjöräddningssällskapet

Annons

Så hanterar du köldchock

Att ramla i vattnet under vintern är förenat med livsfara. Det kalla vattnet leder till köldchock som dramatiskt ökar risken för drunkning. Sjöräddningssällskapet har gjort en kort informationsfilm med knep till hur du hanterar iskallt vatten.

Plastskräp blir jollar

I ett nystartat projekt ska plast samlas in från havet och bli till nya optimistjollar. Dessa ska därefter ge sig ut på turné för att sprida kunskap om marin plast – och visa att skräpet faktiskt kan bli en resurs.

Dramatisk räddning av sjunkande båt

I fredags kväll tog en norsk motorbåt in vatten en bit utanför Strömstad. Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen och det norska Redningsselskapet kom till undsättning och lyckades i sista stund förhindra en förlisning.

Mörtstuga orsakade drunkningslarm

En person i Surahammar fann fotsteg på isen som slutade vid en vak. Räddningstjänsten larmades och dykare kom till platsen. De hittade snabbt en mörtstuga och kunde blåsa faran över. – Jag förstod direkt att det var min mörtstuga när jag läste om larmet, säger Mattias Dahlström.

Ny kampanj ska ge fler sjöräddare

Sjöräddningssällskapet har haft mycket att göra de senaste åren. Antalet uppdrag har varit rekordstort och tusentals nya medlemmar har tillkommit. Nu vill man utöka sin frivilliga personal och har därför startat en kampanj.

Sjöräddningssällskapet startar ny räddningsstation i Storsjön

RS Storsjön. Det är sjöräddningssällskapets nya räddningsstation som precis har ackrediterats. Storsjön har varit under utredning under en längre tid men nu är det klart, RS Storsjön blir sjöräddningssällskapets 69:e station. Och eftersom sjön har ett rikt båtliv är det här en viktig del i arbetet för att minska antalet drunkningsolyckor i Sverige. – I

Bästa appen för kustvädret

Att ha koll på väderförhållandena är avgörande för en säker fisketur till sjöss. Därför lanserar nu Sjöräddningssällskapet en uppdatering av appen Kustväder. Appen ger en detaljerad tvådygnsprognos som timme för timme visar alla förhållanden kring vind, vågor, ström, vattenstånd, sikt och lufttryck som du behöver för att bli klar för fiske. En nyhet är vädervarningar för

Låt sjöräddningen slippa falska nödraketer under nyårshelgen

Att fira in det nya året med nödraketer är både dyrt och dumt. Falska nödraketer leder varje år till sjöräddningsinsatser helt i onödan. Det bästa sättet att kassera utgångna nödraketer är att lämna tillbaka dem till återförsäljaren. Varje år skickas massor av uttjänta nödraketer upp i luften, de flesta under jul- och nyårshelgerna som substitut

Annonser

TYCK TILL!

Isfiskar du eller ligger ditt fiske på is?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar