Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

USA

Annons

Fiskrobot ska undersöka havet

Forskare har utvecklat en liten undervattensrobot som rör sig och ser ut som en fisk. Tanken är att den i framtiden ska kunna studera det marina livet utan att väcka uppståndelse och störa miljön.

Gädda fångas med radiostyrd båt

Gäddfiske bedrivs ofta från båt eller land. Men med lite finurlighet behöver man tydligen inte välja. Se här hur en ombyggd leksaksbåt ger sig ut på en obemannad trollingtur efter gädda.

Haj tar en fisk – och blir själv attackerad

Naturfotografen Doc Jon lyckades föreviga en fiskgjuses lyckade attack på en ytjagande haj. Bara det är få förunnat. När han senare zoomade in sitt motiv såg han att även bytet haft god jaktlycka. Mellan käkarna tittade nämligen ett fiskhuvud fram. – Det var rena turen. En sådan bild tar man nog bara en gång i livet,

Lekstinna fiskar kan döva delfiner

Varje år samlas miljontals fiskar av arten Gulf corvina i Coloradoflodens mynning för att leka. Hanarna avger då ett parningsljud som är så högt att det bland annat kan få delfiner att mista hörseln, visar ny forskning.

Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Krokad tjurhaj angriper kanot

Att fiska från vingliga kanoter är en utmaning för de flesta och inte blir det lättare om man krokar en fisk som plötsligt går till anfall. I en minst sagt gastkramande film på Youtube visas tjurhajens mäktiga kraftresurser – och dess hätska temperament!

Ombytta roller – hajen blir en munsbit

Att hajar kan attackera fisk som fångas på spö finns det många exempel på. Men ibland är rollerna ombytta och hajen blir till byte. Det fick en grupp fiskare nyligen erfara utanför Floridas kust när en meterlång haj slukades av en Goliath grouper!

Tjuvaktig tvättbjörn

Att landa en fisk kan vara svårt ibland – och inte blir det lättare av att en tvättbjörn får smak för fångsten och vägrar släppa taget.

Annonser

TYCK TILL!

Isfiskar du eller ligger ditt fiske på is?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar