Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Europarekord i Kajakflundra

Svensk-norske Johan Svenson från Tromsö slog ett nytt europarekord när han fångade en 44 kilo tung och 147 centimeter lång hälleflundra från en kajak.
Kajakfiske efter storfiskar har blivit en egen gren inom sportfisket. Alla känner väl till Fiskejournalens Martin Falklinds kamp med marlin utanför Mexicos kust som vi rapporterade i våras? Från Nordnorge har det både kommit notiser och artiklar om kajakfiske efter havskatt, eller steinbit som norrmännen kallar den. Nu handlar det om en jättefisk i form av en hälleflundra som efter en halv timmas kamp från kajak landades genom att fångstmannen klev ur kajaken och satte sig på fisken(!). Agnet som användes var en mindre torsk.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta