Europas bästa laxtrollingvatten

Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Blekingekusten erbjuder fantastiskt fint trollingfiske efter lax. Har du ingen egen trollingbåt, finns både båtar och guider att hyra.
Det vackra och varierade landskapet Blekinge håller på att parkera sig på sportfiskekartan, både den svenska och den internationella. Detta tack vare det fina gäddfisket och laxfisket, men också för att här finns sportfiskeentreprenörer som kan erbjuda bra boende, service, båtar och guider.
Nu på våren är det en bra tid för laxtrolling, men det gäller att göra rätt. När det fortfarande är kallt i vattnet, gäller det att söka efter temperturskillnader, strömkanter och grunddtoppar.
– Var inte för snabb, 2-2,8 knop brukar vara ett bra spann. När vattentemperaturen stiger, ökar jag farten, berättar Ulf Johansson, som är guide och camp manager på Sandhamns Marine.
– Det är också viktigt att lära sig vilka beten som går bra i låg respektive hög fart.
I Fiskejournalen nummer 4 får du många värdefulla tips för laxtrolling i södra Sverige. Dessutom presenteras de två trollingtävlingar som kokmmer att äga rum under våren. Först ut är Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske 11-12 april i Simrishamn och 16-17 maj är det Baltic Salmon Game på Sandhamn Marine. Båda tävlingarna är numera tävlingar där man mäter och fotograferar fisken, istället för att väga in den.
Fiskejournalen nummer 4 finns i butik nu!

Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...