Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes. Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.[/caption] " /> Europas bästa laxtrollingvatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Europas bästa laxtrollingvatten
Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Blekingekusten erbjuder fantastiskt fint trollingfiske efter lax. Har du ingen egen trollingbåt, finns både båtar och guider att hyra.
Det vackra och varierade landskapet Blekinge håller på att parkera sig på sportfiskekartan, både den svenska och den internationella. Detta tack vare det fina gäddfisket och laxfisket, men också för att här finns sportfiskeentreprenörer som kan erbjuda bra boende, service, båtar och guider.
Nu på våren är det en bra tid för laxtrolling, men det gäller att göra rätt. När det fortfarande är kallt i vattnet, gäller det att söka efter temperturskillnader, strömkanter och grunddtoppar.
– Var inte för snabb, 2-2,8 knop brukar vara ett bra spann. När vattentemperaturen stiger, ökar jag farten, berättar Ulf Johansson, som är guide och camp manager på Sandhamns Marine.
– Det är också viktigt att lära sig vilka beten som går bra i låg respektive hög fart.

I Fiskejournalen nummer 4 får du många värdefulla tips för laxtrolling i södra Sverige. Dessutom presenteras de två trollingtävlingar som kokmmer att äga rum under våren. Först ut är Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske 11-12 april i Simrishamn och 16-17 maj är det Baltic Salmon Game på Sandhamn Marine. Båda tävlingarna är numera tävlingar där man mäter och fotograferar fisken, istället för att väga in den.
Fiskejournalen nummer 4 finns i butik nu!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
50 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Du kanske även gillar detta