Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes. Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.[/caption] " /> Europas bästa laxtrollingvatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Europas bästa laxtrollingvatten
Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Laxfisket har blivit märkbart bättre, sedan de nya reglerna för yrkesfiske och trolling infördes.

Blekingekusten erbjuder fantastiskt fint trollingfiske efter lax. Har du ingen egen trollingbåt, finns både båtar och guider att hyra.
Det vackra och varierade landskapet Blekinge håller på att parkera sig på sportfiskekartan, både den svenska och den internationella. Detta tack vare det fina gäddfisket och laxfisket, men också för att här finns sportfiskeentreprenörer som kan erbjuda bra boende, service, båtar och guider.
Nu på våren är det en bra tid för laxtrolling, men det gäller att göra rätt. När det fortfarande är kallt i vattnet, gäller det att söka efter temperturskillnader, strömkanter och grunddtoppar.
– Var inte för snabb, 2-2,8 knop brukar vara ett bra spann. När vattentemperaturen stiger, ökar jag farten, berättar Ulf Johansson, som är guide och camp manager på Sandhamns Marine.
– Det är också viktigt att lära sig vilka beten som går bra i låg respektive hög fart.

I Fiskejournalen nummer 4 får du många värdefulla tips för laxtrolling i södra Sverige. Dessutom presenteras de två trollingtävlingar som kokmmer att äga rum under våren. Först ut är Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske 11-12 april i Simrishamn och 16-17 maj är det Baltic Salmon Game på Sandhamn Marine. Båda tävlingarna är numera tävlingar där man mäter och fotograferar fisken, istället för att väga in den.
Fiskejournalen nummer 4 finns i butik nu!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta