" /> Spö med favoritaktion | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige
Spö med favoritaktion

evotec

Evotec-serien är gjord med Loops senaste teknik, Cross Weave. Spöna kan fås i både ”medium”, ”medium/fast” och ”fast” aktion.

Spöna är helt vibrationslösa vilket gör det enkelt att när som helst ändra tempot i kastet. Enhandsspöna är försedda med Loops patenterade X-Grip-handtag vilket gör att du inte behöver hålla i spöt lika hårt för att få kontroll på greppet och kastet. Handtaget är gjutet i en blandning av kort och epoxy vilket gör det mycket hållbart. Serien finns från 390-10150.

Pris från  2790:-

Mer info: www.looptackle.se

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta