Samlar du på beten eller är allmänt förtjust i olika Rapalavobbler? Nu har sajten rapalacollectors.com lanserats – en webbplats för alla samlare med chans att komma över unika beten. " /> Exklusiva beten från Rapala | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Nuvarande samlarbete är inspirerat av grodan "Okopipi" eller Blue Poison Dart Frog. Foto: Rapalacollectors.com
Exklusiva beten från Rapala

Samlar du på beten eller är allmänt förtjust i olika Rapalavobbler? Nu har sajten rapalacollectors.com lanserats – en webbplats för alla samlare med chans att komma över unika beten.

Sajten Rapalacollectors.com vänder sig till alla betessamlare i allmänhet och Rapalasamlare i synnerhet. För en samlare är en unik version i såväl färg som form det hetaste som går att komma över och nu finns möjlighet att komma över Rapalabeten i begränsad upplaga.
Varje år släpps här ett begränsat antal av en specialdesignad vobbler, och när den är slutsåld – ja, då är den slutsåld och väldigt exklusiv eftersom dessa beten aldrig kommer massproduceras eller levereras till butik.

Samlarmodellen som går att få tag i just nu är inspirerad av den otroligt giftiga grodan ”Okopipi” eller Blue Poison Dart Frog, som lever i Sydamerika. Den fem centimeter långa vobblern finns i två olika färgsättningar och designad som ytbete – om du vågar fiska med den, såklart.
Anders Holm

 

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta