[/caption] " /> Expedition den gamle och havet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Expedition den gamle och havet

En jublande Martin Falklind i sin kajak. ”Lättnaden när projektet äntligen lyckades, var enorm”, säger Martin. (Foto: Johan Bergmark)

Martin Falklinds senaste film handlar om ett fiskeäventyr i Ernest Hemingways fotspår. Den 23 oktober kommer filmen att sändas på SVT1. Redan nu kan du se smakprov på Fiskejournalens webb-tv.
Det är snart fem år sedan Fiskejournalens chefredaktör, Martin Falklind, bestämde sig för att förverkliga sin barndomsdröm – att fånga en marlin som är större både än han själv och båten. Efter ett flertal expeditioner till Mexiko, där han och hans team fiskat marlin från kajak, är nu filmen äntligen klar att visas på SVT.
– Det har varit en lång process, fylld av både framgång och motgång. Det är nog tekniskt det svåraste filmprojektet jag någonsin genomfört, säger Martin Falklind.
Expedition den gamle och havet, som filmen heter, är mer av en dramadokumentär än en ordinär fiskefilm.

– Det är en historia som inte bara kommer att locka inbitna fiskare, utan den har en nerv och ett budskap som kan tilltala många tittargrupper, säger Martin Falklind.
Se trailer från ”Expedition den gamle och havet” på vår webb-tv.
TV-sändning tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta