[/caption] " /> Expedition den gamle och havet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Expedition den gamle och havet

En jublande Martin Falklind i sin kajak. ”Lättnaden när projektet äntligen lyckades, var enorm”, säger Martin. (Foto: Johan Bergmark)

Martin Falklinds senaste film handlar om ett fiskeäventyr i Ernest Hemingways fotspår. Den 23 oktober kommer filmen att sändas på SVT1. Redan nu kan du se smakprov på Fiskejournalens webb-tv.
Det är snart fem år sedan Fiskejournalens chefredaktör, Martin Falklind, bestämde sig för att förverkliga sin barndomsdröm – att fånga en marlin som är större både än han själv och båten. Efter ett flertal expeditioner till Mexiko, där han och hans team fiskat marlin från kajak, är nu filmen äntligen klar att visas på SVT.
– Det har varit en lång process, fylld av både framgång och motgång. Det är nog tekniskt det svåraste filmprojektet jag någonsin genomfört, säger Martin Falklind.
Expedition den gamle och havet, som filmen heter, är mer av en dramadokumentär än en ordinär fiskefilm.

– Det är en historia som inte bara kommer att locka inbitna fiskare, utan den har en nerv och ett budskap som kan tilltala många tittargrupper, säger Martin Falklind.
Se trailer från ”Expedition den gamle och havet” på vår webb-tv.
TV-sändning tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta