" /> Extremfiske gav megalake
 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Andreas och hans mäktiga fångst på 6240 gram. Foto: Andreas Ekfeldt
Extremfiske gav megalake


Andreas Ekfeldt förlade nyligen sex intensiva fiskedagar i jakten på grov lake. Bäst utdelning gav ett stenhårt 23-timmarspass då han belönades med en riktig drömfisk på hela 6240 gram. – En av mina livs bästa fiskar, hälsar den erfarna storfiskaren.

Många förknippar nog lakfiske med vintern, men även våren kan ge fin utdelning. Det vet Andreas Ekfeldt som årligen brukar satsa några intensiva vårpass efter riktigt grov lake från båt. Han använder då korta spön med multirulle och flätlina för optimal kontakt när betet dunkas i botten. Det var också den tekniken som gav jackpot under hans senaste storsatsning.

”När vi håvat laken och fått upp den i båten sa jag direkt att den kan väga vad som helst”

– Hugget var försiktigt men jag kände direkt att det var en stor fisk när mothugget satt. När vi håvat laken och fått upp den i båten sa jag direkt att den kan väga vad som helst, berättar Andreas.

Det kan man gott förstå när man ser bilder på den kraftiga fisken. Vågen stannade på 6240 gram och ett nytt personbästa var ett faktum. Att hans extrema satsning dessutom gav en fin fisk på 5280 gram gör ju inte saken sämre.

”Det passet då den största högg varade i 23 timmar utan sömn. Men det var det värt!”

– Det här var en av mina livs bästa fiskar. Jag satsade också stenhårt och fiskade så mycket som möjligt i sex dagar. Det passet då den största högg varade i 23 timmar utan sömn. Men det var det värt!

Vi tackar för rapporten och gratulerar till drömlaken!

Vill du veta mer om Andreas fiske? Tryck i så fall här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta