Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Abborren går framåt i de stora sjöarna. Foto: Anders Lundin
Få koll med fiskekartan – nu ännu vassare

Satsningen på den rikstäckande Fiskekartan.se har både varit lyckad och uppskattad. Nu meddelar länsstyrelsen att den har blivit ännu vassare.

Det var förra våren som Fiskekartan.se lanserades. Kort sagt handlar det om Länsstyrelsernas register över landets fiskevårdsområden, och genom en knapptryckning får användaren information om fiskarter, fiskekortsförsäljning och om det finns båtramp.

Från och med maj finns fiskekartans information också tillgänglig via karttjänster. Det innebär bland annat att information i kartan kan användas av till exempel kommuner som vill sprida information om fiske.

– Det bästa med den här lösningen är att när fiskevårdsområden uppdaterar sin information i fiskekartan så kommer alla som nyttjar karttjänsterna att få den uppdaterade informationen direkt. Det gör det också extra viktigt för fiskevårdsområdena att hålla informationen i fiskekartan uppdaterad, säger Adam Johansson, fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Han hälsar att det finns flera sätt att dela informationen från fiskekartan. De två första sätten gör att informationen uppdateras automatiskt.
WMS-tjänster eller REST-api.
Bädda in fiskekartan i egen webbsida.
Nedladdningsbara skikt.

Mer information återfinns här!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta