Är det en groda? Råtta? Skadad fisk? Popper eller jerkbait? Inte ens utvecklaren verkar hundra procent säker, men det står tydligen klart att den italienska betestillverkaren Molix har haft ett framgångsrikt fiske med deras nya, lite märkliga Supernato Beetle. " /> Fågel, fisk eller mittemellan? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Till en början kan man undra vad det är? Svaret är att det förmodligen är en skalbagge. Supernato Beetle heter betet.
Fågel, fisk eller mittemellan?

Är det en groda? Råtta? Skadad fisk? Popper eller jerkbait? Inte ens utvecklaren verkar hundra procent säker, men det står tydligen klart att den italienska betestillverkaren Molix har haft ett framgångsrikt fiske med deras nya, lite märkliga Supernato Beetle.

Och av namnet att döma är tanken att imitera en skalbagge så naturtroget som möjligt. Tillverkaren Molix har som mål att kopiera moder natur på ett så naturtroget sätt som möjligt.
– The Beetle är ett unikt och utomordentligt mångsidigt mjukbete – så mångsidigt att vi själva inte är säkra på i vilken kategori den hör hemma, säger Stefano Sammarchi på Molix.

– En sak vi vet är att det är ett skvättande ytbete i insektsform, kanske kan det skapa en ny beteskategori? Det passar i vilket fall bra till såväl öppna vatten som där det är väldigt vegetationstätt. Det är utformat för att inte fastna i växtlighet.
Skalbaggen är 7,5 centimeter lång och väger 17 gram. Enligt uppgift har Bassmaster Classic-mästaren Mike Iaconelli provfiskat betet och lovordar dess effektivitet.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta