Falklind fick miljöpris

Tidningen Allas Miljöpris 2010 går till Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind. Det är Allas läsare som röstat fram vinnaren. Martin vann i konkurrens med bland andra fotografen Mattias Klum och SVT:s Martin Emtenäs.
Envishet, passion och hårt arbete lönar sig. Martins envisa kamp för våra vatten har gett resultat, både politiskt, opinionsmässigt och praktiskt. För sitt arbete belönas han nu med Allas miljöpris 2010. Motiveringen lyder:
”En sann miljövän som månar om våra sista orörda vatten och ger det stumma livet under ytan en röst”.
När tidningens alla läsare hade fått säga sitt vann Martin med god marginal.
– Martin Falklinds uppriktiga engagemang gör det omöjligt att inte lyssna. Hans passion har gjort skillnad här i världen eftersom han lyckas påverka, säger Allas chefredaktör Gunilla Håkansson.
Martin själv är både stolt och glad över sin utmärkelse.
– Det känns fantastiskt att Fiskejournalens och mitt budskap har nått fram, även utanför fiskekretsar. Våra fiskar behöver allt stöd de kan få. Nu känns det som om alla sena kvällar och nätter har gjort nytta och att jag orkar fortsätta kämpa.
Ingrid Olsson

Allas chefredaktör Gunilla Håkansson delar ut miljöpriset till Martin Falklind. Priset på 10 000 kronor har Martin valt att skänka till Childhood Foundation som arbetar med utsatta barn i världen. (Foto: Lena Öritsland)

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...