Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Falklind fick miljöpris

Tidningen Allas Miljöpris 2010 går till Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind. Det är Allas läsare som röstat fram vinnaren. Martin vann i konkurrens med bland andra fotografen Mattias Klum och SVT:s Martin Emtenäs.
Envishet, passion och hårt arbete lönar sig. Martins envisa kamp för våra vatten har gett resultat, både politiskt, opinionsmässigt och praktiskt. För sitt arbete belönas han nu med Allas miljöpris 2010. Motiveringen lyder:
”En sann miljövän som månar om våra sista orörda vatten och ger det stumma livet under ytan en röst”.
När tidningens alla läsare hade fått säga sitt vann Martin med god marginal.
– Martin Falklinds uppriktiga engagemang gör det omöjligt att inte lyssna. Hans passion har gjort skillnad här i världen eftersom han lyckas påverka, säger Allas chefredaktör Gunilla Håkansson.
Martin själv är både stolt och glad över sin utmärkelse.

– Det känns fantastiskt att Fiskejournalens och mitt budskap har nått fram, även utanför fiskekretsar. Våra fiskar behöver allt stöd de kan få. Nu känns det som om alla sena kvällar och nätter har gjort nytta och att jag orkar fortsätta kämpa.
Ingrid Olsson

Allas chefredaktör Gunilla Håkansson delar ut miljöpriset till Martin Falklind. Priset på 10 000 kronor har Martin valt att skänka till Childhood Foundation som arbetar med utsatta barn i världen. (Foto: Lena Öritsland)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta