falklind i vilhelmina Är du i trakterna av Vilhelmina? Missa inte Falklinds föreläsning i kväll.[/caption] " /> Falklind föreläser i Vilhelmina | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Falklind föreläser i Vilhelmina
falklind i vilhelmina

Är du i trakterna av Vilhelmina? Missa inte Falklinds föreläsning i kväll.

Länsstyrelsen driver projekt ”Friskare skogsvatten” och bjuder nu in till kvällsföreläsning med fiskeprofilen Martin Falklind. I dag gästar han Vilhelmina. Inträde är gratis!
Klockan 18:30 idag föreläser Martin Falklind om öring på Scandic i Skellefteå. Besökarna får följa med Martin på en färd rund jorden till spännande fiskeplatser i jakten på den åtråvärda öringen. Martin kommer visa inspirerande bilder och filmklipp från sin film ”Gentlemannafisken”. Men vi kommer också få en mer allvarlig och personlig presentation av öringen, hur känslig öringen är och vilka krav den ställer på sin miljö för att må bra.
Besökarna får också en inblick i hur vi på bästa sätt kan utnyttja öringen som en resurs samt hur den i framtiden bör förvaltas på ett långsiktigt och uthålligt sätt.
Datum och tid:
15:e oktober i Vilhelmina på Folkets hus kl. 18.30 – 21.30
Föreläsningen är gratis, fika finns att köpa i pausen!
Anmäl dig via webbformulär, klicka här, alternativt anmäla dig på telefon: 010-225 41 30.
Hjärtligt välkommen!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta