[/caption] " /> Falklind och Borg i Bollnäs | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Falklind och Borg i Bollnäs

På lördag har du chans att lyssna på Martin Falklind i Bollnäs. (Foto: Pasi Helin)

Lördag den 1 december blir det en riktig högtidsstund för dig som tycker om natur, foto, film och fiske. Då kommer Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind till Bollnäs för att berätta om sina äventyr bakom kulisserna under inspelningen av sin TV-film ”Expedition den gamle och havet”.
Bollnäs kommun inbjuder till en oförglömlig dag där vi tillsammans med Martin Falklind också kommer att få lyssna till Sveriges miljöhjälte Christer Borg, ordförande i Älvräddarna. Förutom dessa två föredrag har du möjligheten att mingla med ”Vi sportfiskare”, Andys Fiskeguide, Länsstyrelsen, Studiefrämjandet, Bollnäs kommuns kommunlimnolog, Bollnäs FVF OCH FVOF, mfl.
Dagen tillägnas även barnen, som erbjuds möjlighet att få prova på flugbindning och få egna fiskehistorier från Martin Falklind vid ”ljugarbänken”.

Dag: Lördag den 1 december.
Plats: Bollnäs kulturhusets foajé och stora salen.
13.00: Mingel och prova flugbindning.
15.00: Martins fiskehistorier för barn vid ”ljugarbänken”.
16.00: Föredrag med Christer Borg och Martin Falklind.
Entré: 50 kr. Fri entré för alla barn under 18 år samt fri entré mot uppvisande av Bollnäs FVF fiskeårskort.
Arrangörer: Bollnäs FVF, Studiefrämjandet, Bollnäs kommun, Älvräddarna, Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta