Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica. Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.[/caption] " /> Falklind och Westrin i Umeå | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Falklind och Westrin i Umeå
Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.

Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.

Martin Falklind och Gunnar Westrin föreläser på torsdag i Umeå under rubriken Värna våra vatten.
Arrangör är EU-projektet Friskare skogsvatten som drivs av Länsstyrelsen. Falklind och Westrin är ute på en norrlandsturné där också ett besök i Östersund, Härnösand och Piteå är inplanerade.
– Det är en stor ära för oss att få med dem båda på en sådan turné. Vi har arbetat med dem tidigare och vi vet att de levererar och att de brinner för ämnet, säger Roger Vallin, projektledare.
Martin Falklind har många strängar på sin lyra. Till vardags är han chefredaktör på tidningen Fiskejournalen, men för gemene man är han nog mest känd för sina fiskefilmer på TV, bland annat ”Tundrans öring” och ”Gentlemannafisken”.
Gunnar Westrin är författare till ett tiotal böcker och många, många artiklar i sportfiskepressen. Dessutom har han medverkat i ett flertal Tv-produktioner.

Med sitt uppriktiga engagemang för fisket och för naturen har de båda blivit lite av ikoner inom sportfiskekretsar. Föreläsningarna är kostnadsfria och riktar sig i första hand till skogsägare men alla intresserade är välkomna!
– I Umeå är vi den 23 oktober 18:00 – 22:00 i Aula Nordica. Vi bjuder på fika, säger Roger Vallin.
Mer detaljer finns på www.friskareskogsvatten.se

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta