Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica. Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.[/caption] " /> Falklind och Westrin i Umeå | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Falklind och Westrin i Umeå
Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.

Martin Falklind och Gunnar Westrin finns imorgon på plats i Umeå, Aula Nordica.

Martin Falklind och Gunnar Westrin föreläser på torsdag i Umeå under rubriken Värna våra vatten.
Arrangör är EU-projektet Friskare skogsvatten som drivs av Länsstyrelsen. Falklind och Westrin är ute på en norrlandsturné där också ett besök i Östersund, Härnösand och Piteå är inplanerade.
– Det är en stor ära för oss att få med dem båda på en sådan turné. Vi har arbetat med dem tidigare och vi vet att de levererar och att de brinner för ämnet, säger Roger Vallin, projektledare.
Martin Falklind har många strängar på sin lyra. Till vardags är han chefredaktör på tidningen Fiskejournalen, men för gemene man är han nog mest känd för sina fiskefilmer på TV, bland annat ”Tundrans öring” och ”Gentlemannafisken”.
Gunnar Westrin är författare till ett tiotal böcker och många, många artiklar i sportfiskepressen. Dessutom har han medverkat i ett flertal Tv-produktioner.

Med sitt uppriktiga engagemang för fisket och för naturen har de båda blivit lite av ikoner inom sportfiskekretsar. Föreläsningarna är kostnadsfria och riktar sig i första hand till skogsägare men alla intresserade är välkomna!
– I Umeå är vi den 23 oktober 18:00 – 22:00 i Aula Nordica. Vi bjuder på fika, säger Roger Vallin.
Mer detaljer finns på www.friskareskogsvatten.se

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta