[/caption] " /> Fånga din första lax | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga din första lax

I Fiskejournalen nummer 5 kan du lära dig massor om laxfiske med fluga. (Foto: Kalle Bergdahl)

Laxfiske är långt ifrån riskfritt. Besatthet och psykisk härdsmälta lurar ständigt i nästa pool. I senaste Fiskejournalen kan bjuder vi på goda råd och utfärdar samtidigt en varning. När du fångat din första lax kan du mycket väl vara smittad för livet.
I Fiskejournalen nummer 5 tar vår medarbetare Kalle Bergdahl med dig på ett laxfiskeäventyr där utgången riskerar att bli ett livslångt beroende. Gränsen mellan lycka och sorg är hårfin. Ändå rekommenderar medarbetaren och flugfiskaren Kalle Bergdahl läsaren att låta sig förföras och ta första steget mot laxfisket.
Här kan du smygtitta i senaste numret av Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta