Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fånga horngäddor på Ön

I resten av Sverige heter dom näbbgäddor. Men i Skåne heter dom långsmala, pilsnabba fiskarna horngäddor. Så är det – och därför är det horngäddetävling på Ön i Limhamn 9 maj och inget annat.
Det brukar bli folkfest när horngäddorna kommer till de skånska vattnen för att leka. Gynnsamma dagar, med rätta vindar och bra värme, kan dom snurra runt i så täta stim att det blir hugg i varje kast.
Det är väl något sådant dom drömmer om – dom som ställer upp i horngäddetävlingen på Ön (jo, det heter så) i Limhamn. Det brukar vara något hundratal som kommer till start i tävlingen som pågår mellan klockan 9 och klockan 13. Prisbordet är magnifikt, med ett värde på 50 000 kronor och priser långt ner i prislistan.
Arrangör är SFK Gripen och du kan läsa mycket mer om tävlingen på deras hemsida.
Svenne Andersson

Med Öresundsbron i fonden och massor av horngäddor i vattnet njuter deltagarna i 2009 års tävling av vårsolen i Limhamn.

Med Öresundsbron i fonden och massor av horngäddor i vattnet njuter deltagarna i 2009 års tävling av vårsolen i Limhamn.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta