Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga mer på spinnare

Artikelförfattaren Jens Bursell har lagt mycket tid på att modifiera spinnare – och har hittat ett vinnande recept.

Spinnare är ett fantastiskt bete som många rovfiskar gärna kastar sig över. Abborre, gädda och öring är några som har svårt att motstå detta bete. I Fiskejournalen nummer 10-11 hittar du en artikel om hur du enkelt kan trimma din spinnare för att ytterligare öka dina fångstchanser.
Spinnare är ett mycket bra bete redan från början, men Fiskejournalens medarbetare Jens Bursell vet hur betet kan bli ännu mer effektivt. I senaste numret av Fiskejournalen berättar han hur du med enkla medel kan trimma ditt bete till att fiska bättre och kroka effektivare. Bland annat får vi lära oss att klippa loss originalkroken och montera en ny med nylonlina – och på så sätt minska risken att fisken sliter sig.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta