Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga mer på spinnare

Artikelförfattaren Jens Bursell har lagt mycket tid på att modifiera spinnare – och har hittat ett vinnande recept.

Spinnare är ett fantastiskt bete som många rovfiskar gärna kastar sig över. Abborre, gädda och öring är några som har svårt att motstå detta bete. I Fiskejournalen nummer 10-11 hittar du en artikel om hur du enkelt kan trimma din spinnare för att ytterligare öka dina fångstchanser.
Spinnare är ett mycket bra bete redan från början, men Fiskejournalens medarbetare Jens Bursell vet hur betet kan bli ännu mer effektivt. I senaste numret av Fiskejournalen berättar han hur du med enkla medel kan trimma ditt bete till att fiska bättre och kroka effektivare. Bland annat får vi lära oss att klippa loss originalkroken och montera en ny med nylonlina – och på så sätt minska risken att fisken sliter sig.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta