Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga mer på vobbler

Med enkla medel kan du modifiera din vobbler och landa mer fisk. Jens Bursell visar hur i senaste Fiskejournalen. (Foto: Jens Bursell)

Gillar du att fiska med vobbler i linändan? Då bör inte missa senaste Fiskejournalen. Jens Bursell delar med sig av finurliga knep som ger fler fiskar.
I Fiskejournalen nummer 12 avslöjar Jens Bursell hur du med enkla medel kan modifiera dina vobblers. Efter långtgående tester i en kristallklar öringå har artikelförfattaren, Jens Bursell, hittat formeln som ökar chansen till att få fisken i land.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta