Annons
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Paolo Pacchiarini med sin trofégädda. Foto: IGFA/Privat
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den

Var ska sleven vara om inte i grytan? Organisationen IGFA:s egen representant, Paolo Pacchiarini, har nu fått en enorm gädda godkänd som nytt världsrekord.

Vi understryker redan inledningsvis att det gällande världsrekordet på 25 kilo inte är hotat på något sätt, utan det handlar om rekord för linklass 10 kilo. IGFA meddelar att de granskat och godkänt fisken som Paolo Pacchiarini fångade 25 augusti, och den vägde 19 500 gram och var 138 centimeter lång.

Att det fångas 20-kilosgäddor i Italien och andra länder i Sydeuropa är ingen sensation, men det ska nämnas att denna gädda fångade på flugspö. Fångstplatsen uppges vara Centro Cadore Lake, Italien.
Fiskejournalen berättade förra året om fiskeguiden Enrico Pini, som fick en gädda på 134 centimeter med flugspö. Den historien kan du läsa om här!

Det svenska rekordet på gädda är från Vättern och lyder 21,07 kilo, och innehas av Fredrik Johansson från Enköping. Den storyn hittar ni här!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Äntligen fick Petter Eriksson hålla i drömgösen över 10 kilo. Foto: Privat
Petters perfekta dag – fick dubbla drömgösar

Det rapporteras in flera storfiskar nu, trots att säsongen är inne i elfte timmen. Någon som hade bestämt sig för att köra ända in i kaklet var Petter Eriksson, och denna vecka kom äntligen utdelningen.

Storgös nummer 2.

Petter har jagat drömgösen under många år, och när det äntligen lossnade så blev det rena rama ketchupeffekten, alltså att allt kom på en och samma gång.
Så här berättar han om ett synnerligen lyckat fiskafänge:
– Jag fick faktiskt två drömgösar och personligt rekord två gånger på samma dag. Helt galet. Först en fisk på 9 830 gram och 94 centimeter. Jag var överlycklig med det, men det stannade inte där, konstaterar Petter.

För göskarriärens crescendo väntade bara runt hörnet – nämligen en fisk på hela 10 250 gram och 95 centimeter. Snacka om jackpot.

– Efter att ha lagt så många timmar, många mil och dåliga pass, så känns det fantastiskt att äntligen få landa målfisken som varit drivkraften i många år, rapporterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en tidig julklapp, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta