Annons
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Paolo Pacchiarini med sin trofégädda. Foto: IGFA/Privat
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den

Var ska sleven vara om inte i grytan? Organisationen IGFA:s egen representant, Paolo Pacchiarini, har nu fått en enorm gädda godkänd som nytt världsrekord.

Vi understryker redan inledningsvis att det gällande världsrekordet på 25 kilo inte är hotat på något sätt, utan det handlar om rekord för linklass 10 kilo. IGFA meddelar att de granskat och godkänt fisken som Paolo Pacchiarini fångade 25 augusti, och den vägde 19 500 kilo och var 138 centimeter lång.

Att det fångas 20-kilosgäddor i Italien och andra länder i Sydeuropa är ingen sensation, men det ska nämnas att denna gädda fångade på flugspö. Fångstplatsen uppges vara Centro Cadore Lake, Italien.
Fiskejournalen berättade förra året om fiskeguiden Enrico Pini, som fick en gädda på 134 centimeter med flugspö. Den historien kan du läsa om här!

Det svenska rekordet på gädda är från Vättern och lyder 21,07 kilo, och innehas av Fredrik Johansson från Enköping. Den storyn hittar ni här!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta