Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Paolo Pacchiarini med sin trofégädda. Foto: IGFA/Privat
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den

Var ska sleven vara om inte i grytan? Organisationen IGFA:s egen representant, Paolo Pacchiarini, har nu fått en enorm gädda godkänd som nytt världsrekord.

Vi understryker redan inledningsvis att det gällande världsrekordet på 25 kilo inte är hotat på något sätt, utan det handlar om rekord för linklass 10 kilo. IGFA meddelar att de granskat och godkänt fisken som Paolo Pacchiarini fångade 25 augusti, och den vägde 19 500 gram och var 138 centimeter lång.

Att det fångas 20-kilosgäddor i Italien och andra länder i Sydeuropa är ingen sensation, men det ska nämnas att denna gädda fångade på flugspö. Fångstplatsen uppges vara Centro Cadore Lake, Italien.
Fiskejournalen berättade förra året om fiskeguiden Enrico Pini, som fick en gädda på 134 centimeter med flugspö. Den historien kan du läsa om här!

Det svenska rekordet på gädda är från Vättern och lyder 21,07 kilo, och innehas av Fredrik Johansson från Enköping. Den storyn hittar ni här!

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta