[/caption] " /> Fantastiskt väder och fiske på PNC | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fantastiskt väder och fiske på PNC

Fantastsikt och fiske och väder under årets PNC. Här tå av förra årets tvåor, Nicklas Kolbeck och Christian Bergqvist, på en bild tagen vid förra årets tävling. (Foto: Anders Nicander)

Så sammanfattar havsfiskeesset Christian Bergqvist fisket på anrika Pater Noster Cup som avgjordes nu i helgen.
Med en fångststatistik på sammanlagt 21 fångade arter och en största fisk  – en gråsej – på hela 7980 gram kan man inte låta bli att imponeras över svenskt havsfiskes enorma bredd. 31 båtlag där de som rest längst kom från Norge och Frösön vid Östersund gjorde upp om mästartiteln. Vann gjorde Team Abu Garmin med Benny Johansson, Henrik Karlén och Per Alexandersson. På andra plats kom fjolårets vinnare Team Omega och på tredje plats kom Team Ocean.Det fina fisket ger nytt hopp för framtiden. Kanske kan vi få tillbaka det fina fiske som en gång fanns i Västerhavet. 21 aret och fiskar på nästan 8 kilo bådar gott.
Anders Nicander

 

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta