Fantastisk återfångst

I april fångade han den på ismete – och häromdagen högg megagäddan på ett spinnbete. Den drygt 16 kilo tunga gäddan var en kär bekant för Mats Söderberg.
Det var i söndags som umebon Mats gav sig iväg till Tavelsjön med sambo och son. Avbrutna av ihärdiga regnskurar fick de trots allt fiskat in nya båten och på söndagen svängde Mats ut mot ett grund i närheten av där han tog ismetegäddan i april.
”Ankaret åkte i på fyra mets djup och jag tog sikte på grundet med abborrgräset. I beteslåset hängde en Skinny wolf som jag svingade iväg. Det rycker till i spöt och snart står jag och drillar tung fisk…”, berättar Mats för FJ.
Fisken gjorde rusning efter rusning och ett tag var linan fast i badstegen, men till slut kunde Mats besegra besten. Mätningen visade 127 centimeter och vågen 16,58 kilo, men det var först efteråt som Mats insåg att det var samma gädda han fångat igen. Hon hade lagt på sig lite grann sedan i våras, då vägde hon 16,1 kilo.
Den hårda kampen blev tydligen för mycket för den gamla gäddhonan. Trots mycket intensiva och långvariga återutsättningsförsök klarade hon sig inte.
Svenne Andersson

Mats Söderholm med storgäddan som han fångat för andra gången på ett halvår.

Mats Söderholm med storgäddan som han fångat för andra gången på ett halvår.

Annons
AKTUELLT

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...