Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fantastisk återfångst

I april fångade han den på ismete – och häromdagen högg megagäddan på ett spinnbete. Den drygt 16 kilo tunga gäddan var en kär bekant för Mats Söderberg.
Det var i söndags som umebon Mats gav sig iväg till Tavelsjön med sambo och son. Avbrutna av ihärdiga regnskurar fick de trots allt fiskat in nya båten och på söndagen svängde Mats ut mot ett grund i närheten av där han tog ismetegäddan i april.
”Ankaret åkte i på fyra mets djup och jag tog sikte på grundet med abborrgräset. I beteslåset hängde en Skinny wolf som jag svingade iväg. Det rycker till i spöt och snart står jag och drillar tung fisk…”, berättar Mats för FJ.

Fisken gjorde rusning efter rusning och ett tag var linan fast i badstegen, men till slut kunde Mats besegra besten. Mätningen visade 127 centimeter och vågen 16,58 kilo, men det var först efteråt som Mats insåg att det var samma gädda han fångat igen. Hon hade lagt på sig lite grann sedan i våras, då vägde hon 16,1 kilo.
Den hårda kampen blev tydligen för mycket för den gamla gäddhonan. Trots mycket intensiva och långvariga återutsättningsförsök klarade hon sig inte.
Svenne Andersson

Mats Söderholm med storgäddan som han fångat för andra gången på ett halvår.

Mats Söderholm med storgäddan som han fångat för andra gången på ett halvår.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta