[/caption] " /> Fantastiskt fiskeår i Havöysund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fantastiskt fiskeår i Havöysund

Ulf Hugsén bänder storflundra i Havöysundsvattnen. (Foto: Anders Nicander)

Från mästerguiden Ulf Hugsén i nordnorska fiskeparadiset kommer en fiskerapport om det gångna året som lovar gott inför kommande äventyr.
2012 års säsong startade i maj med ett otroligt bra torskfiske, skriver Ulf. Snittvikten var betydligt högre än man är van vid på den här destinationen och det fångades mängder med torskar på mellan 10 och 20 kilo.
Ser man på statistiken för samtliga arter ser det ut som för torsken; bättre storlek än föregående år.
Hälleflundrafisket här är som många vet i absolut världsklass och under årets bästa fiskepass landades 26 flundror i guidebåten. De allra flesta hälleflundror återutsätts numera och Ulf berättar att man samarbetar med Havsforskningsinstitutet i Norge och att man under 2012 märkte 114 flundror i blandade storlekar. Fyra flundror som landades vägde mer än 100 kilo och hur många som vägde mer än 50 kilo har Ulf tappat räkningen på.
När det gäller fisket efter andra arter skriver Ulf så här:
Kungsfisk på 8,77 kg, kolja 4,5 kg, torsk på 25,5 kg, hälleflundra 165 kg! långa 8 kg (borde kanske kalla den för korta 8 kg då här finns betydligt större), havskatt på fina 8 kg, bergskädda på grymma 1 kg, rödspätta 3,95 kg, lerskädda 0,82 kg, gråsej på 13,5 kg mm.

Så, varför inte gå mer efter artfiske när ni kommer upp. Själv så har jag sett kust torsk på 30+, fläckig havskatt på över 25 kg, marulk på över 40 kg, sej på 21 kg och långa på över 17 kg.
I augusti drar Fiskejournalen på läsarresa till Havöysund.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta