Favoritledning i 100-klubben

Efter fem timmars idogt nötande krokade Per Berglund den här fina gäddan på 128 centimeter.

Fiskejournalens populära 100-klubben fortsätter att fyllas på med gäddor från hela landet. En som tagit en gädda, som med rejäl marginal klarar 100-centimetersgränsen, är Per Berglund, Skellefteå.

Den 27 augusti var han ute på en sjö kallad Bodaträsket och fick en riktig supergädda på kroken. Per berättar:
– En fin sensommardag så var en fisketur givet. Efter cirka fem timmar utan hugg så small det på ordentligt. Efter ungefär en kvart så kunde jag landa denna madam på hela 12,58 kilo, lång och slank.
Den 128 centimeter långa gäddan högg på en Westins gädda och gör att Per nu också automatiskt deltar i vår prestigefyllda tävling Metergädddan.

När du anmäler din gädda
Men, det är en bit till toppen. Den omutliga och ihärdige Nicklas Hallnor från Piteå leder stort med sina 5 890 centimeter gädda. Ställningen är som följer:

1       5890 cm     Nicklas Hallnor, Piteå
2       3384 cm     Hampus Pacholik, Kil
3       1850 cm     Viktor Sundkvis, Arjeplog
4       1824 cm     Jörgen Carlsson, Mora
5       1612 cm     Magnus Ranberg, Arjeplog

Unikt fiske i Sibbofjärden eller i gäddparadiset Blekinge
Bara för dig som medlem i 100-klubben har vi tagit fram ett par fantastiska erbjudanden. Till mycket förmånliga priser kan du boka in dig på en helg i Blekinges gäddrika skärgård. I fina stugor på Sandhamn Marine bor du precis vid vattnet och har fantastiska gäddvatten bokstavligen runt hörnet.
Mytomspunna Sibbofjärden är ett annat erbjudande vi vill slå ett slag för. Här får du åka med en professionell guide ut och fiska på ett av Sveriges absolut hetaste gäddvatten. Läs mer om hur och när på http://tavling.fiskejournalen.se/hundraklubben/event/
OBS! Kom ihåg att det är först till kvarn som gäller. Boka nu så du inte missar chansen.

Nicka Hellenberg

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...