Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fel fisk på fel grejer

Att man aldrig kan vara riktigt säker på vad det är man fiskar efter bekräftas av Jesper Berg – som vid två pass efter varandra fått helt andra fiskar än vad han tänkt sig.
Jesper, som bor i Norrköping, har varit på fiskeresa i Norrland. En fisketur till  Röån vid Junsele för att skaffa lite kvällsmat i form av abborre, resulterade i en präktig 100-klubbare.
”En oväntad fångst med UL-utrustning och en liten färgglad spinnare. Gäddan blev inte kvällsmat utan simmade lugnt tillbaka, antagligen mindre överansträngd än vad jag var”, skriver Jesper i anmälan till 100-klubben och fortsätter:
”Lite roligt i sammanhanget är att förra omgångens riktade jerkfiske med 75-grams Buster på samma plats resulterade i abborre”.
Den spinnarsugna gäddan mätte för övrigt 104 centimeter.
Svenne Andersson

Jesper Berg med en riktigt fin 100-klubbare som blandade sig i kvällens abborrfiske.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta