Annons
Felix fiskelycka – triss i storgäddor på egna beten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Felix Hubertsson med gädda på hela 14,1 kilo. Foto: Privat
Felix fiskelycka – triss i storgäddor på egna beten

Felix Hubertsson började tillverka egna beten redan i unga år med förhoppningen att fånga drömgäddor med dem. Denna sommar slog drömmen in – tre gånger dessutom!

Det finns många duktiga och kreativa betesbyggare i Sverige, och vissa av dem når även en internationell marknad. En av dem som fått en flygande start rent fångsmässigt är Felix Hubertsson från Olofström i Blekinge, som tillverkat egna gummibeten under tre års tid under namnet Pikestrike Lures.
Anledningen till att Fiskejournalen uppmärksammar honom nu handlar inte främst om betena, utan om vilka fiskar han tagit med dem. I sommar har han fått en svit som många gäddfiskare bara kan drömma om – nämligen 13,42 kilo, 14,10 kilo och 13,35 kilo.

Han har filat på betena för att få till det där ”storgäddlunket”, och uppenbarligen har han hittat rätt.
– Första gäddan kom under förleksfisket i år när jag testade prototypen inför nya Lunker Shad. Fick ett riktigt tungt hugg på betet. Efter en stund låg en brutal gädda på 123 centimeter och 13,42 kilo i håven. Glädjen var total, nytt personligt rekord och på eget bete dessutom! 

Gädda på 13,35 kilo.

VACKRA OCH GROVA
Sedan på efterleksfisket i juni så hände det igen. 
– Jag fick ett riktigt tungt hugg som drog slir omedelbart, kände direkt att det här var en jättebra fisk. Efter en stund låg en grov 120-centimeters i superfin kondis i håven, som vägde in på 14,10 kilo. Och passet efter händer det igen! Jag kastar upp mot en grynna och får ett riktigt yxhugg i spöet, som var en otroligt vacker fisk på 122 centimeter och 13,35 kilo.

Felix dröm om att fånga en 10-kilosgädda slog alltså in tre gånger om på kort tid, och han har totalt fångat fem stycken över 12 kilo.
– När jag var liten så fiskade jag mycket med min morfar och pappa som båda alltid varit intresserade av fiske och fiskat mycket, så fiskeintresset har alltid funnits där. Men startskottet för det riktiga fiskeintresset var när jag gjorde ett eget skeddrag i träslöjden på mellanstadiet. Jag åkte ut och provade betet och fick en gädda på 3,5 kilo, vilket då var den största fisken jag hade tagit. Efter den gäddan var jag fast i fiskeintresset. Att jag i framtiden skulle ta flera gäddor över 12 kilo på egna beten kunde jag inte ens föreställa mig. 

Gädda på 13,42 kilo.

Felix hälsar att han föredrar lättdrivna beten som rör sig fint även i lägre hastigheter. De allra flesta av hans största fiskar har huggit på ganska långsamma invevningar med vevstopp.
Tack för tipset och lycka till med betesbyggandet, säger vi på Fiskejournalen!

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta