Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hör du till de som gillar känslan av en fet papperstidning? Då är detta numret perfekt.
Fetaste Fiskejournalen någonsin

Idag damp en 156 sidor tung klubba ner i tidningsbutiken. Nummer fem av Fiskejournalen 2015 slår ett historiskt rekord i antal sidor.
Med en havsöring på omslaget och gäddor, torskar, öringar, abborrar, laxar, braxnar och karpar på insidan, är Fiskejournalen nummer fem ett nummer som har något för alla.
Förutom att de flesta fiskemetoder och sportfiskearter är representerade, finns också en hel avdelning som berättar om var du ska fiska i sommar. ”Här fiskar du 2015” heter den sektion som ger tips och uppslag på när, var och hur du ska spendera fiskesemestern.
Köp en Fiskejournalen när du går från jobbet idag, sätt dig i eftermiddagssolen och läs och njut!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta