Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hör du till de som gillar känslan av en fet papperstidning? Då är detta numret perfekt.
Fetaste Fiskejournalen någonsin

Idag damp en 156 sidor tung klubba ner i tidningsbutiken. Nummer fem av Fiskejournalen 2015 slår ett historiskt rekord i antal sidor.
Med en havsöring på omslaget och gäddor, torskar, öringar, abborrar, laxar, braxnar och karpar på insidan, är Fiskejournalen nummer fem ett nummer som har något för alla.
Förutom att de flesta fiskemetoder och sportfiskearter är representerade, finns också en hel avdelning som berättar om var du ska fiska i sommar. ”Här fiskar du 2015” heter den sektion som ger tips och uppslag på när, var och hur du ska spendera fiskesemestern.
Köp en Fiskejournalen när du går från jobbet idag, sätt dig i eftermiddagssolen och läs och njut!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta